Gyakran feltett kérdések

A Lastcapsule kávékapszula egy 100%-ban rozsdamentes acélból készült, korlátlan felhasználásra alkalmas, újratölthető kávékapszula, melynek a használatával óvod a környezetet, nem mellesleg a pénztárcádat is kíméled.
A Nespresso® kávégépekkel kompatibilis. 

2019-ben több mint 50 milliárd egyszer használatos kapszula került kidobásra. Ez nem kevesebb, mint 400 millió kilogrammnyi pazarlás.

Célunk az, hogy minél több embert újrahasznosításra ösztönözzünk, csökkentve ezáltal a felesleges hulladéktermelést.

Ez inspirált minket arra, hogy korlátlanul újratölthető, környezetbarát és gazdaságos kávékapszulát forgalmazzunk, ami 100%-ban rozsdamentes acélból készült, így 100%-ban környezetbarát.

Úgy hisszük, hogy a Lastcapsule kávékapszulával, képesek vagyunk, ha nem is véget vetni, de bizonyos szinten, ami tőlünk telik, lelassítani ezt a folyamatot és arra ösztönözni mindenkit, hogy tudatosan, fenntartható módon használjuk a mindennapi eszközeinket.

Természetesen, elsősorban nem azoknak, akik naponta nagy mennyiségű kávét fogyasztanak el.
Hanem annak egy nagyon jó megoldás, aki szeret egy-két kávét meginni naponta, szeretne kipróbálni más, prémium specialty kávékat, különböző kávépörkölőktől.
Nem utolsó sorban szeretné az otthoni hulladékát nagy mértékben csökkenteni, így megkímélni a Földet a káros hulladéktermeléstől, amit az egyszer használatos kapszulák eredményeznek, akár erre ösztönözve az ismerőseit, barátait, szeretteit, így a környezetnek is jót téve, valamint nem szeretne az egyszer használatos kapszulákra sok pénzt költeni, ennek hatására pénzt takarítva meg minden nap. 

A teljes felsorolást a fenntartható kávékapszulánkkal KOMPATIBILIS kávégépekkel kapcsolatban itt találod:

– Inissia, Inissia & Milk
– Citiz, Citiz & Milk
– Expert, Expert & Milk
– Essenza, Essenza & Milk, Essenza Mini, Essenza Mini & Milk, Essenza Plus, Essenza Plus & Milk
– Pixie, Pixie & Milk
– Latissima, Latissima One, Latissima Touch, Latissima Pro, Gran Latissima
– Creatista, Creatista Plus, Creatista Pro 
– Maestria, Gran Maestra
– Kitchen Aid 
– Cube, Le Cube
– Capri
– M100
– M130 U 
– Philips Gold Barista
– Wacaco Minipresso

A következő kávégépekkel viszont NEM kompatibilis

Essenza Mini D30 (piramis alakú, viszont a C30-cal már kompatibilis)
– Essenza Auto család (XN2140, XN2000, XN2100, régebbi kiadások)
– Essenza C100
– Delonghi EN97
– Magimix M100
– MI-schishare

A Lastcapsule kapszulát úgy tervezték, hogy a megfelelő lyukak helyén menjenek át a tüskék, amelyek gond nélkül átengedik a vizet
Sok tesztet végeztünk annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk abban, hogy a gép és a kapszula sem sérül meg a folyamat során.

Ha gondoskodsz róla és minden használat után megmosod, akkor hű társad lesz éveken át a mindennapi kávézás során. 

Természetesen igen.


Ha bármilyen problémád van a kapszulával, kérlek lépj velünk kapcsolatba a (hello@lastcapsule.hu) címen

Számunkra az ügyfelek elégedettsége nagyon fontos, de ami még fontosabb, az az, hogy mindenkit arra ösztönözzünk, hogy ne folytassa tovább a pazarló, egyszer használatos kávékapszula fogyasztását, mellyel szennyezi a környezetet. Ha bármilyen problémád van a kapszulával kapcsolatban, mindenképp írj nekünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy elégedett legyél.
Legtöbbször, amikor a kapszulák nem adnak jó kávét, több tényezőtől is függ, sokszor a felhasznált kávéfajtának, azonban adunk néhány tippet, hogy megtaláld a legjobb kávét számodra: (kattints ide)

A kapszula használat után valóban forró lesz.
Légy szíves várj 1 vagy 2 percet, mielőtt megfogod kézzel.
Ha újra használni szeretnéd természetesen ajánlott megfogni valamilyen eszközzel és víz alá helyezni. 
Kényelmi szempontból és a dolgok megkönnyítése érdekében javasoljuk, hogy válassz olyan csomagot, amely több kapszulát tartalmaz, arra az esetre, ha több kávét tervezel készíteni családtagjaidnak vagy barátaidnak. 

Jó kérdés, Igen! 
A kapszulába tehetsz teazsákokat vagy száraz teát. Töltsd meg, nyomd meg a hosszú kávé programot és másodpercek alatt ott is a forró teád. 

Először is fontos megjegyezni azt, hogy az újrafelhasználás mindig jobb, mint az újrahasznosítás
Az újrahasznosítás sok energiát igényel, és negatív hatása is van a Földre nézve.
A Nespresso® nemrég  újrahasznosítási programot vezetett be.
Azonban a kapszuláknak csak a 29%-át hasznosítják újra energiatermelés céljából, a többi sajnos hulladéklerakókba kerül. Mivel a kapszuláikban lévő alumíniumnak speciális ötvözetre van szüksége, kapszuláiknak csak 0,1% -a készül már újrahasznosított kapszulákból.

Természetesen nem, nyugodtan használhatod, hiszen az Lastcapsule kávékapszula felépítése teljesen megegyezik az összes Nespressoval kompatibilis kapszulával. Legyen az Starbucks®, Frei Café®, Jacobs®, Segafredo®, L’Or® és még sorolhatnánk.)